top of page

za 18 mrt

|

Zaandam

Eendaagse Workshop Tolken voor de IND

Aantal PE-punten: 10 (7 PE-college-uren en 3 PE inleesliteratuur) Prijs: €247,50 exclusief BTW incl. koffie/thee/lunch Docent: Michèle Schedler - Tolk en vertaler gespecialiseerd op juridisch gebied. Jarenlange ervaring als docente algemene tolktechnieken, sociaal tolken en gerechtstolken

U kunt helaas niet meer inschrijven op de cursus
Andere evenementen bekijken

Tijd en locatie

18 mrt 2023, 09:00 – 17:30

Zaandam, Westzijde 83G, 1506 GA Zaandam, Nederland

Gasten

Over het evenement

Beschrijving:

Deze workshop biedt een volledig overzicht van de asielprocedure (van aanmelding t/m de beroepsfase), waarbij ook de rol van keten- en samenwerkingspartners als DT&V, COA en Vluchtelingenwerk Nederland wordt behandeld. Het theoretische deel wordt gevolgd door praktische oefeningen waarin verschillende tolktechnieken de revue passeren. Er wordt ook veel aandacht besteed aan de tolkhouding.

Doelgroep: 

Beginnende tolken en tolken zonder ervaring op het gebied van het vreemdelingenrecht. De cursus is taaloverstijgend, wat betekent dat de voertaal Nederlands is en ook de oefeningen in het Nederlands worden gedaan.

Leerdoelen:

U hebt na deze cursus uw kennis van de asielprocedure verbeterd en weet wat er van een professionele tolk verwacht mag worden tijdens de gehoren bij de IND en de zittingen voor de vreemdelingenrechter, zodat u uw taak met meer zelfvertrouwen zult vervullen.

Programma:

  • 09.00  inloop
  • 09.30-11.00 theoretische inleiding op de asielprocedure
  • 11.00-11.15  pauze
  • 11.15-13.00  de beroepsfase en de rol van keten- en samenwerkingspartners
  • 13.00-13.30  lunch
  • 13.30-16.00  praktische oefeningen in verschillende werkvormen
  • 16.00-16.15  pauze
  • 16.15-17.30  rollenspel

Voorbereiding: Ter voorbereiding op de workshop ontvangt iedere deelnemer een reader van ruim 60 pagina’s met documentatie die van belang is voor het tolken bij de IND. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij deze hebben doorgenomen vóór aanvang van de workshop.

Docent: Michèle Schedler

Michèle Schedler is sinds 1986 werkzaam als tolk en vertaler Frans. Zij heeft een tolk- en vertalersopleiding in de Franse taal afgerond en is gespecialiseerd op juridisch gebied. Naast haar tolk- en vertaalwerkzaamheden heeft zij een jarenlange ervaring als docente algemene tolktechnieken, sociaal tolken, gerechtstolken en juridisch vertalen, o.a. bij SIGV en ITV.

Datum van de workshop: zaterdag 18 maart 2023.

Maximum aantal deelnemers: 12

Aantal PE-punten Wbtv: 10 (7 PE college-uren en 3 PE inleesliteratuur)

Nadat u zich hebt ingeschreven voor deze cursus zullen wij zo spoedig mogelijk de factuur toesturen.

Deel dit evenement

bottom of page