top of page

za 17 dec

|

Kantoor MasterTolken

Medische terminologie

PE punten: 6 (4 college-uren + 2 PE inleesliteratuur (terminologielijst) Prijs: 175,- ex. BTW incl. koffie/thee/lunch Docent: Chaima Ahammout is arts in de geriatrische revalidatiezorg en in de psychiatrie

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd en locatie

17 dec 2022, 09:30 – 14:00

Kantoor MasterTolken, Westzijde 83G, 1506 GA Zaandam, Nederland

Gasten

Over het evenement

Om goed te kunnen tolken in de medische sector is kennis van terminologie van groot belang.  In deze cursus wordt u vertrouwd gemaakt met medische begrippen. Om zo precies mogelijk aan te duiden waar het om gaat maken artsen immers gebruik van vakjargon.

In medische tolkdiensten zult u vaak geconfronteerd worden met moeilijke en emotionele gesprekken.  Als professionele tolk bent u zich uiteraard bewust van uw neutraliteit en kunt u gedurende uw tolkdienst de nodige afstand bewaren en uw eigen emotie ‘parkeren’.  Maar als u bijvoorbeeld in een slecht nieuws gesprek moet zoeken naar een juiste vertaling, of veel moet navragen om tot een goede vertolking te komen, trekt dat een zware wissel op de toch al beladen communicatie.

Met een uitleg van ‘kop tot teen’ krijgt u met Chaima Ahammout een uitgebreide kijk in het menselijk lichaam. U zult in grote lijnen leren over de werking van het menselijk lichaam, het ontstaan van ziektebeelden en de bijbehorende terminologie met uitleg. Tevens neemt u een kijkje in hoe de organen zijn opgebouwd en hoe alles met elkaar in verbinding staat.

Veel medische terminologie is in het Latijn.  Bij de cursus ontvangt u een uitgebreide terminologielijst met Nederlandse uitleg.  U hoeft niet alle Latijnse termen uit uw hoofd te leren; voor een goed begrip -en een goede vertaling-  is het al van belang te weten dat bijvoorbeeld een term die op – itis eindigt altijd een ontsteking aangeeft.  Zo zijn er veel meer (delen van) woorden die vaak terugkomen.

In de levendige presentatie - die ook ruimte laat voor vragen van cursisten - van Chaima, krijgt u goed inzicht in de opbouw van de terminologie.

Docent: Chaima Ahammout is arts in de geriatrische revalidatiezorg en in de psychiatrie

Datum en tijd: zaterdag 17 december 2022, 09:30-14:00 uur

Locatie: MasterTolken, Westzijde 83 G, 1506 GA Zaandam (15 min. lopen vanaf station Zaandam)

PE punten: 6 (4 college-uren + 2 PE inleesliteratuur (terminologielijst)

Prijs: 175,-  ex. BTW incl. koffie/thee/lunch

Nadat u zich hebt ingeschreven voor deze cursus zullen wij zo spoedig mogelijk de factuur toesturen.

Deel dit evenement

bottom of page