top of page

za 01 apr

|

Kantoor MasterTolken

Tolken bij verloskunde

PE punten: 5 (4 college-uren en 1 PE inleesliteratuur) Prijs: 155,- ex. BTW incl. koffie/thee/lunch Docent: Ömer Sarioglu, verloskundige, mede eigenaar van geboortezorgcentrum Pregnanta in Amsterdam, docent/ stagebegeleider aan de Academie voor Verloskunde.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd en locatie

01 apr 2023, 09:30 – 14:00

Kantoor MasterTolken, Westzijde 83g, 1506 GA Zaandam, Nederland

Gasten

Over het evenement

Vanaf 1 januari 2023 wordt de tolkenbijstand in de verloskunde weer vergoed en kunnen verloskundigen en kraamverzorgenden de kosten van tolken voor anderstaligen declareren bij zorgverzekeraars. Sinds 2012 was de tolkenvergoeding in onder andere deze sector afgeschaft, wat een grote impact op de zorgverlening heeft gehad. De kwaliteit van zorgverlening kan zonder inzet van professionele tolken immers niet worden gewaarborgd. Gelukkig komt daar nu een eind aan en kunt u vanaf volgend jaar weer vaker worden benaderd voor tolkdiensten in de verloskunde.

In de begeleiding naar- en tijdens een bevalling kan een goede vertolking heel veel betekenen en veel stress voor de betrokkenen voorkomen. MasterTolken biedt op 1 april een PE cursus ‘Tolken in verloskunde’ aan:  hoe verloopt de begeleiding door een verloskundige van een zwangerschap; hoe verloopt een bevalling? Welke terminologie dient u te kennen? Hoe stelt u zich op?

Ömer Sarioglu begeleidde in zijn Amsterdamse praktijk al zo’n 5000 bevallingen waarbij ook soms noodgedwongen met handen en voeten of via een welwillende kennis of familielid moet worden gecommuniceerd tijdens spreekuren en bij bevallingen van anderstaligen.

Ömer kent het belang van een goede vertolking in de gezondheidszorg goed vanuit zijn professionele leven. Maar ook privé: als kind tolkte hij voor zijn moeder bij de gynaecoloog. Die ervaring bepaalde uiteindelijk zijn keuze voor de verloskunde.  Lees hierover meer bij: https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/gezondheid/artikel/5039106/zondaginterview-omer-verloskundige-amsterdam-turkije

In de cursus brengt Ömer u op de hoogte van de in’s en out’s van verloskundige begeleiding en een bevalling zodat u op vertrouwenwekkende wijze kunt tolken en zo kunt bijdragen aan het goede verloop van misschien wel de belangrijkste gebeurtenis in iemands leven.

Deel dit evenement

bottom of page