top of page

za 04 mrt

|

Zaandam

Tolken voor vluchtelingenkinderen in de gezondheidszorg

PE punten: 5,5 (4 college-uren en 1.5 PE inleesliteratuur) Prijs: 167,50,- ex. BTW incl. koffie/thee/lunch Docent: Sara Sahba, arts

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd en locatie

04 mrt 2023, 09:30 – 14:00

Zaandam, Westzijde 83G, 1506 GA Zaandam, Nederland

Over het evenement

In deze cursus staan we stil bij het gezondheidszorgsysteem voor vluchtelingen(kinderen) in Nederland. Hoewel er veel overeenkomsten zijn met het reguliere gezondheidszorgsysteem, zijn er ook belangrijke verschillen. We staan daarom ook stil bij de setting van gesprekken die zorgverleners met vluchtelingenkinderen voeren tijdens hun consulten, hetgeen relevante achtergrondkennis is voor tolken die worden ingebeld tijdens deze gesprekken. Veel aandacht wordt besteed aan de gezondheidsverschillen van vluchtelingenkinderen ten opzichte van kinderen die in Nederland worden geboren en hoe jeugdartsen en kinderartsen hier mee omgaan. Ook wordt er meer informatie gegeven over de knelpunten binnen het huidige systeem, inclusief mogelijke oplossingen zoals het werk van de stichting EKKAN.

Over de docent:

Mijn naam is Sara Sahba, ik ben arts met ervaring binnen de kindergeneeskunde en jeugdgezondheidszorg. Ik heb mijn artsendiploma behaald aan de Vrije Universiteit Amsterdam in 2019. Gedurende mijn studie en daarna heb ik mij altijd ingezet voor meer bewustwording over het belang van diversiteit en inclusiviteit binnen zorg. Ik vind het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om kwalitatief goede zorg te ontvangen in Nederland, ongeacht achtergrond. Vanuit deze drijfveer heb ik in 2022 ook het Expertisecentrum Kinderen en Adolescenten Nieuw in Nederland (EKANN, www.ekann.nl) opgericht, een stichting die streeft naar optimalisatie van de zorg voor vluchtelingenkinderen in Nederland. Vanuit EKANN ondersteunen we bijvoorbeeld artsen die ergens tegen aan lopen binnen de zorg voor vluchtelingenkinderen in Nederland, zodat ook vluchtelingenkinderen kwalitatief goede zorg kunnen ontvangen. Daarnaast heb ik gewerkt als arts met vluchtelingenkinderen op verschillende asielzoekerscentra. Vanuit mijn ervaring binnen de zorg voor vluchtelingen zal ik jullie informatie geven over het gezondheidszorgsysteem voor vluchtelingen, hoe deze verschilt van het reguliere systeem en welke gezondheidsverschillen er bestaan tussen vluchtelingenkinderen en kinderen die in Nederland zijn geboren.

Docent: Sara Sahba, arts

Datum en tijd: zaterdag 4 maart 2023 van 09.30u tot 14.00u

Locatie: MasterTolken, Westzijde 83 G, 1506 GA Zaandam (15 min. lopen vanaf station Zaandam)

PE punten: 5,5 (4 college-uren en 1.5 PE inleesliteratuur)

Prijs: €167,50 ex. btw, incl. koffie/thee/lunch

Nadat u zich hebt ingeschreven voor deze cursus zullen wij zo spoedig mogelijk de factuur toesturen.

Deel dit evenement

bottom of page