top of page

za 24 jun

|

Zaandam

(VOL)Eendaagse Workshop Tolken in de asielprocedure

Aantal PE-punten: 10 (7 PE-college-uren en 3 PE inleesliteratuur) Prijs: €247,50 exclusief BTW incl. koffie/thee/lunch Docent: Michèle Schedler - Tolk en vertaler gespecialiseerd op juridisch gebied. Jarenlange ervaring als docente algemene tolktechnieken, sociaal tolken en gerechtstolken

Deze cursusdag zit vol.
Op 25 juni is nog plek!

Tijd en locatie

24 jun 2023, 09:00 – 17:30

Zaandam, Westzijde 83G, 1506 GA Zaandam, Nederland

Gasten

Over het evenement

‘deze cursus werd op 18 maart door Michele Schedler gegeven onder de titel ‘Tolken bij de IND’.  In overleg met de IND wordt de cursus nu aangeboden onder de titel ‘Tolken in de asielprocedure’.  De inhoud is echter hetzelfde.  Voor de cursus van 18 maart was de belangstelling groter dan het aantal beschikbare plaatsen.  Daarom bieden wij de cursus die zeer goed werd beoordeeld, nogmaals aan.’

Beschrijving:

Deze workshop biedt een volledig overzicht van de asielprocedure (van aanmelding t/m de beroepsfase), waarbij ook de rol van keten- en samenwerkingspartners als DT&V, COA en Vluchtelingenwerk Nederland wordt behandeld. Het theoretische deel wordt gevolgd door praktische oefeningen waarin verschillende tolktechnieken de revue passeren. Er wordt ook veel aandacht besteed aan de tolkhouding.

Doelgroep:

Beginnende tolken en tolken zonder ervaring op het gebied van het vreemdelingenrecht. De cursus is taaloverstijgend, wat betekent dat de voertaal Nederlands is en ook de oefeningen in het Nederlands worden gedaan.

Leerdoelen:

U hebt na deze cursus uw kennis van de asielprocedure verbeterd en weet wat er van een professionele tolk verwacht mag worden tijdens de gehoren bij de IND en de zittingen voor de vreemdelingenrechter, zodat u uw taak met meer zelfvertrouwen zult vervullen.

Programma:

  • 09.00  inloop
  • 09.30-11.00 theoretische inleiding op de      asielprocedure
  • 11.00-11.15  pauze
  • 11.15-13.00  de beroepsfase en de rol van      keten- en samenwerkingspartners
  • 13.00-13.30  lunch
  • 13.30-16.00  praktische oefeningen in      verschillende werkvormen
  • 16.00-16.15  pauze
  • 16.15-17.30  rollenspel

Voorbereiding: Ter voorbereiding op de workshop ontvangt iedere deelnemer een reader van ruim 60 pagina’s met documentatie die van belang is voor het tolken bij de IND. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij deze hebben doorgenomen vóór aanvang van de workshop.

Docent: Michèle Schedler

Michèle Schedler is sinds 1986 werkzaam als tolk en vertaler Frans. Zij heeft een tolk- en vertalersopleiding in de Franse taal afgerond en is gespecialiseerd op juridisch gebied. Naast haar tolk- en vertaalwerkzaamheden heeft zij een jarenlange ervaring als docente algemene tolktechnieken, sociaal tolken, gerechtstolken en juridisch vertalen, o.a. bij SIGV en ITV.

Datum van de workshop: zaterdag 24 juni 2023.

Maximum aantal deelnemers: 12

Aantal PE-punten Wbtv: 10 (7 PE college-uren en 3 PE inleesliteratuur)

Nadat u zich hebt ingeschreven voor deze cursus zullen wij zo spoedig mogelijk de factuur toesturen.

Deel dit evenement

bottom of page